Tjen penge på en hjemmeside – Valg af emne

Hvis du ikke har læst andet om denne guide, så vil jeg råde dig til at starte med trin et. Smut forbi siden hvor der er en introduktion til at tjene penge på en hjemmeside, eller få et samlet overblik på siden i menuen som hedder ‘Tjen penge på en hjemmeside‘.

Valg af det overordnede emne

Det er nu du skal til at spidse øre, da det er nu du skal træffe din hjemmesides vigtigste beslutning – hvad skal den handle om?

Mange begår allerede en fejl her, da de tror at det ikke er særlig vigtigt at vælge emne, da man altid kan ændre det senere – og det kan du godt, men tro mig – det vil du ikke ønske. For at få succes med det emne du vælger er det vigtigt at det er noget du interesserer dig for, ellers mister du nemlig lysten til at skrive om det og dermed mister din hjemmeside værdi og dør lige så stille ud.

Når du skal vælge det emne som din hjemmeside skal handle om, er det også vigtigt at du kan komme til tops på emnet. Hvis dit emne eksempelvis er fodbold, så vil det nærmest være umuligt for dig at komme til tops i google på søgeresultatet ‘fodbold’, da der er mange sider der handler om det, og dermed er der meget konkurrence om et komme til tops i google på søgeordet ‘fodbold’.

I stedet for at vælge sådan et bredt emne så fokuser i stedet på en ‘lille’ niche, som eksempelvis søgeordet ‘Nike fodboldstøvler’. Nike fodboldstøvler er der ikke så mange der søger på som ‘fodbold’, og dermed er det for det meste lettere for dig at komme til tops i google på søgeordet ‘nike fodboldstøvler’. Dette eksempler gælder ved alle emner – lad vær med at vælg gadgets, men fokuser på frække gadgets. Lad vær med at vælge apple produkter, men fokuser på iPhonen – gør nichen lille, men alligevel ikke så lille, så der ikke er nogle der søger på det.

Så for at du får det ind i hovedet:
Vælg en lille niche, og ikke en stor! 

For at tjekke hvor mange der søger på søgeordet kan du bruge Google Keyword Tool. Google Keyword Tool fortæller dig hvor mange der søger på det ord som du har indtastet, samt om konkurrencen er høj eller lav. Du skal oprette en Google Adwords konto for at bruge det, men det er gratis og tager højest et par minuttet. Søg på ”Google Keyword Tool” for at finde det.

Det er ikke altid sikkert at den vurderer konkurrencen rigtigt, så derfor kan du hurtigt tage et spot på google når du søger på søgeordet. Kommer der Wikipedia, blog indlæg, samt artikler frem, så er der formentligt ikke særlig meget konkurrence på søgeordet, og det vil være en god niche at vælge. Hvis der er stor sider, og nærmest ingen små blog indlæg, forums, m.v. så tÿ til andre søgeord.

Du kan aldrig være sikker – trippeltjek det i dit hoved!

Selvom du mener at det emne du har valgt stadig er godt, så husk dig at tænk dig om en ekstra gang. Det er meget vigtigt at man vælger det rigtige emne, da man som sagt senere han kan køre død i det – både mht. konkurrencen, og mht. motivationen. Vælg en lille niche hvor omkring 500-2000 søger på søgeordet om måneden, og hvor konkurrencen er lav. Og sørg nu for guds skyld for at vælge noget som du interesserer for dig – det nytter ikke at skrive om noget du hader eller ikke interesserer dig for.

Din opgave til næste trin:
I næste trin skal vi arbejde med hvordan du opsætter din hjemmeside i WordPress, samt hvordan alle de funktioner virker. Det er derfor vigtigt at er 100 % indstillet på det emne du vil have – det vil nemlig forvirre dig senere hen, hvis du vælger et andet emne.

Næste trin: Guide til at installere WordPress

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *