Tjen penge på en hjemmeside – Godt indhold

I dette trin vil jeg lære dig at lave godt indhold, og fortælle dig om mine erfaringer omkring det.

Hvis du ikke har læst nogle af de andre trin, vil det glæde mig at du enten går tilbage til det forrige trin: WordPress funktioner, eller at du besøger denne guides startside hvor du får det samlede overblik: Tjen penge på en hjemmeside.

Lær at lave godt indhold

Du har valgt at læse videre, og det betyder så bare at du har læst de andre trin i denne guide. Så nu vil du have et domæne, motivation, og så har du forhåbentligt også begyndt at finde lidt ud af WordPress.

Godt indhold kan defineres meget forskelligt, men personligt synes jeg at det har en ting til fælles: Enkelt, overskueligt, og relevante reklamer.

Godt indhold er meget mere end godt indhold for mig, da indholdet også skal give siden et pænt look. Mange mennesker tror at tekst blot er godt indhold, men det er det overhovedet ikke. Tekster er godt, da Google elsker tekster – men gør alle dine besøgende nu også det? Hvad med dem der er ordblinde, eller dem som bare hader at læse? De skal da ikke bare dumpes!

Teksterne er selvfølgelig vigtige, og det hjælper ikke bare noget at skrive en masse tekst som ikke har noget sammenhæng. Teksterne skal være fine, og folk skal nemt kunne forstå dem. Drop de svære ord, og brug i stedet de ord som alle andre kan forstå – det nytter ikke noget at spille smart (det er tråds alt dine besøgende du tjener penge på – så du skal forkæle dem).

Hvis du forkæler dine besøgende med godt indhold er der meget større chance for at de anbefaler dig til deres venner – enten mund til mund, en facebook-like knap, et tweet, eller andre ting som kan gavne din hjemmeside – så forkæl dine besøgende.

Billeder for besøgende er guld – men ikke for Google

Google kan endnu ikke ”læse” billeder, og dermed ikke finde ud af hvad din hjemmeside handler om. Det gavner ikke din placering i Google, men det gør den heller ikke dårligere. Derfor må du meget gerne smide nogle billeder ind på din hjemmeside, og helt gerne 1-2 i hver artikel. Det er med til at give et overblik, og så ser det ikke overskueligt ud at skulle til at igang med at læse.

Infografiker er noget der i de seneste år er blevet meget populært, og det er der selvfølgelig også en grund til. Som du kan se her til højre så er der en infografik, og det som der er ens ved alle infografiker er at de fortæller noget om dit produkt, eller det som din hjemmeside handler om.

Det er svært selv at lave dem, da man skal være en god grafiker før at det begynder at se pænt ud. Men i stedet for at prøve selv vil jeg råde dig til at ofre 20-30 dollars på en god infografik. Du kan finde nogle gode grafikere på oDesk, og mange andre grafik-hjemmesider. Dog er danskere rimelig dyre til sådan noget, så oDesk er klart mit favorit valgt.

Videoer er ligesom billeder – guld og ikke guld

Videoer er ligesom billeder. Google kan ikke ”læse” videoerne, men de skader heller ikke din ranking. Derimod gavner de dine besøgende, fordi at næsten alle mennesker elsker at se videoer. Det er meget nemmere, og sjovere end at læse.

Videoer fra youtube er fantastisk at have på sin hjemmeside. Både fordi at din video kan blive set af en del fra youtube, og dermed får du nogle gode relevante besøg fra youtube. Derudover elsker folk som sagt også videoer, og det kan være at de anbefaler din video til deres venner eller familie.

Enkelt, simpelt, og overskueligt!

Det er de 3 nøgleord som jeg plejer at sige til mig selv. En teksten hvor det eksempelvis står sådan her: (Spring bare ned til næste afsnit – 10-12 linjer).

”Nu skriver jeg bare noget for at du skal lægge mærke til det, og det håber jeg du kan acceptere. Om lidt vil jeg fortælle dig hvad der er galt med dette tekst, men først bliver jeg lige nødt til at skrive noget mere. Selvom du måske synes at dette er en lille smule useriøst, så skal du bare vente og se. Det vil give mening lige om lidt, når jeg fortæller dig det. Hvis du ikke ønsker at læse mere af dette, skal du blot tage et på linjer længere ned. Fordi at nu vil jeg stoppe med denne tekst, og fortælle dig effekten af det. Kan du allerede nu se effekten? Så er du velkommen til at komme med et hurtigt gæt, inden vi læser videre. Færdig”.

Det jeg har skrevet herover er bare noget volapyk, men det er blot for at du skal kunne se hvad jeg mener. Det jeg mener nemlig er at det ser meget uoverskueligt ud. Forestil dig afsnittet ovenover vil være meget større – måske på 500-1000 ord. Så vil man overhovedet ikke orke at læse det, og det er fordi der ikke er linjeskift eller nogle effekter. Blot en kedelig ‘bog-tekst’.

I stedet for at skrive din tekst i en snøre, så må du gerne pifte det op med andre farver, andre skrifttyper – og så husk for guds skyld ‘Linjeskift’ efter 3-6 linjer. Internettet er ikke en bog, og i stedet for at læse kan man bare se en video i stedet for. Internettet indeholder mange hjemmesider om alting, og hvis din hjemmeside er uoverskueligt smutter dine besøgende bare. Så sørg for at have en pæn og overskuelig tekst.

Din opgave til næste trin:

Du skal nu videre til næste trin, og du kan godt glæde dig. Jeg vil i næste afsnit fortælle dig om hvilke reklamer du skal have på din hjemmeside – og du vil blive chokeret. Men først skal du have lavet noget godt indhold på din hjemmeside.

Din hjemmeside skal selvfølgelig have mere tekst end din konkurrents, men det behøves ikke her i starten. Start med at skrive et par sider/artikler på 500-2000 ord til din hjemmeside, og så har du et godt grundlag til den næste artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *